Оранжев код за горещо време – ето къде жегата ще бъде най-голяма

Жълт код заради опасно високи температури е обявен в 14 области за днес. Оранжев – в област Благоевград, където температурите се очаква да минат 38 градуса, предупреждават от НИМХ.

Днес през деня времето ще остане слънчево и горещо. В следобедните часове ще започне заоблачаване от северозапад. Възможни са превалявания привечер в Западна България, възможни са и гръмотевични бури, придружени от градушки. Температурите се очаква да бъдат между 33 и 38 градуса.

В планините времето ще бъде чудесно за туризъм, през деня ще има много слънце. Привечер о-добре да не оставате на открито – възможни са краткотрайни валежи с гръмотевици в крайните западни райони. Максималната температура на височина до 1200 метра ще бъде около 27 градуса, над 2000 метра – около 20 градуса.

Почиващите по родното Черноморие ще се радват на много слънце, жегата няма да се усеща заради слабия вятър от Североизток. Максималните температури достигнат 27-30 градуса. Температурата на морската вода е 25 градуса на Север и 27 градуса по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

- реклама -