Опра

Опра Уинфри ли ще е новия кандидат-президент на САЩ?

Цяла Америка отново говори за нея – ембематичната телевизионна водеща Опра Уинфри, която разби всички с речта си по време на „Златните глобуси“ преди няколко дни.

От сп. „Rolling Stone“ до „New York Times“ – всички са убедени, че тъмнокожата журналистка трябва да се кандидатира за президент на САЩ. В подкрепа на идеята се обявиха десетки медии, популярни личности и обикновени граждани.

Опра все още не е отговорила дали гледа към Белия дом, но според нейни приближени, водещата действително обмисля да се кандидатира на изборите през 2020-та.

Самата тя жертва на домашно сексуално насилие като дете, Уинфри говори по време на церемонията за правата на жените, като прокара връзка с две героини от борбата за граждански права в САЩ – Роза Паркс и Риси Тейлър.

Опра обяви, че изгрява нова зора за жените и жените и момичетата, малтретирани от мъже

По данни на сп. „Форбс” състоянието на Уинфри е около 2,8 мрлрд. долара. През 2013 тя зае първо място в рейтинга на най-влиятелните знаменитости на „Форбс”, а през 2014 беше втора след Стивън Спилбърг.

Първата чернокожа водеща, успяла да си пробие в телевизията преди 30 години, Опра съумя да изгради около своето име и имидж на истинска запазена марка със значително влияние в САЩ. Към момента тя притежава няколко собствени телевизионни канала и продуцентска къща, която финансира независимо кино.

Опра Уинфри е известна с благотворителните си каузи, сред които са построяване на училища и университети за момичета в бедните африкански държави и осигуряването на питейна вода. Водещата също така подсигурява образование на млади девойки без възможност в САЩ.

- реклама -