сн. БГНЕС

Опозицията на Нинова иска анкетна комисия за избора й, имало много нарушения

Националният съвет на БСП се събра за първи път след прекия избор миналата седмица и за последен в този състав преди конгреса. Конкурентите на Корнелия Нинова и вътрешната й опозиция я атакуваха остро на  пленума на Националния съвет на партията. Резултатът от вътрешните избори е основна тема. Според вътрешната опозиция вотът е бил опорочен. Имало е множество сигнали за нарушения, за това поискаха създаване на анкетна комисия. Междувременно привържениците на Нинова заявиха, че това са лъжи и вотът е преминал нормално.

Да бъде създадена анкетна комисия, която да разследва провеждането на първия пряк избор на лидер. Това ще поиска на заседанието на Националния съвет Красимир Янков. Той беше един от кандидатите за лидерския пост, но се класира трети с 1117 гласа.

Георги Тодоров, който се отказа от лидерската битка, дойде на „Позитано” 20 с два „Оскар”-а. Единият бил за лидера на партията Корнелия Нинова за главна роля. А кой е главният сценарист и за кого е втората статуетка, Тодоров не пожела да коментира.

- реклама -