Мелания Тръмп

Оперираха Мелания Тръмп

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп е в болница, след като е претърпяла операция на бъбрека, съобщиха от Белия дом. Интервенцията е била успешна, уточни комуникационният директор на Белия Дом Стефани Гришъм.

Първата дама ще остане в лечебното заведение до края на седмицата

„Г-жа Тръмп е в Националния военен медицински център „Уолтър Рийд „, където ще остане до пълното си възстановяване“, поясниха още от администрацията. От там допълват, че първата дама е била подложена на емболизация за лечение на доброкачествено образувание на бъбрека.

Според медицински източник eмболизацията e минимално инвазивна нехирургична процедура, при която се извършва избирателно запушване на кръвоносни съдове, като така се прекратява кръвотока до съответната област, която се кръвоснабдява от съда. Методът се прилага за потискане на развитието на тумори.

CNN отбелязва, че Мелания е първата президентска съпруга, която е подложена на подобна сериозна медицинска процедура, откакто през 1987-ма на Нанси Рейгън е направена мастектомия.

През 1977-ма пък Розалин Картър е подложена на операция за отстраняване на доброкачествена бучка от гърдата. Няколко години преди това мастектомия е направена и на Бети Форд, която е диагностицирана с рак на гърдата няколко седмици след клетвата на съпруга й Джералд Форд.

- реклама -