МВР, абитуриенти, движение, контрол
Снимка: БГНЕС

Операция „Абитуриенти“: Нулева толерантност на МВР към нарушителите по време на баловете

По традиция се организира специализирана полицейска операция през целия месец май по отношение на абитуриентите. Операцията се казва „Абитуриенти“.

Това заяви инспектор Мария Ботева от „Пътна полиция“ при главна дирекция „Национална полиция“ на брифинг относно предприетите мерки за баловете на абитуриентите.

Кампанията „Абитуриенти“ е започнала още от началото на май. На територията на цялата страна екипи на полицията работят усилено не само през деня, но и вечерно време.

Мобилни полицейски екипи в цялата страна ще следят за нарушители на пътя по време на абитуриентските балове през май, а санкции ще се налагат безкомпромисно.

Полицейски инспектор Мария Ботева увери, че органите на реда ще проявяват нулева толерантност към всички зрелостници, нарушаващи Закона за движение по пътищата, както и техните роднини и приятели, които ги превозват.

Наказания ще има за всички, които бъдат хванати да се показват през прозорците на автомобилите, не ползват предпазен колан или шофират под въздействието на алкохол и наркотици.

От МВР отчетоха и повишаване на нарушенията и санкционираните водачи през последните няколко години.

От СДВР са предвидили между 20 и 30 пътни полицейски екипа да бдят за безопасността по софийските улици през месец май. За контрол ще бъдат използвани и всички налични технически средства за видео-заснемане, посочи комисар Мартин Цурински от столичната пътна полиция.

МВР е провело и редица срещи с представители на регионалните образователни инспекции, на които са обсъдили всички детайли около организацията и провеждането на абитуриентските балове.

Комисар Мартин Цуренски от „Пътна полиция“, СДВР, заяви, че на територията на столицата е подсигурено движението по основните маршрути на придвижване на зрелостниците.

„От силите на отдела чрез работните станции за отдалечен достъп ще бъдат изготвени фотоснимки и видеоклипове, от които след това ние ще установяваме собствениците на автомобилите, които ще бъдат призовавани в отдел „Пътна полиция“ при допуснати административни нарушения“, каза още комисар Цуренски.

- реклама -