морето

Опасност: US експерт с ужасяващ сценарий за ядрен удар в Черно море

Джоузеф Сиринчоне от Института за отговорно държавно управление във Вашингтон счита, че има пет сценария за избухването на ядрена война, които той описва в своя подкаст на Bill Press Pods.

1. Удар в Черно море

Путин може да пусне ядрена бомба и да нанесе удар по Черно море. Ударът над морето ще бъде „демонстрационен“, без жертви и щети.

Тогава Западът ще въведе още повече санкции срещу Руската федерация и ще увеличи помощта за Украйна.

2. Ядрен удар по военен обект в Украйна

Русия ще се прицели във военни обекти, но като използва оръжие с ниска мощност. Това обаче все пак ще доведе до сериозни разрушения, може да загинат стотици или хиляди хора.

3. Путин предизвиква „втора Хирошима“

Тоест ще хвърли бомба върху един от украинските градове. Такива действия биха довели до десетки хиляди жертви, а САЩ и НАТО ще отвърнат с широкомащабни удари с използване на конвенционални оръжия по подразделенията, които са нанесли удара, както и по други подразделения на Руската федерация.

4. Руски ядрен удар по обект на територията на страните от НАТО

Ако Путин наистина реши да следва такъв сценарий, той ще получи мощен и масивен отговор. Алиансът ще използва сухопътна армия и необходимите оръжия.

НАТО ще атакува непрекъснато от въздуха руски сили, разположени на територията на Украйна. Експертът обаче отбелязва, че САЩ и НАТО едва ли ще отговорят на удара с ядрено оръжие, тъй като целта на Алианса ще бъде да сложи край на конфликта, а не да го разшири.

5. Путин нанася удар по САЩ

Най-отчаяната стъпка на президента на Руската федерация може да бъде пряка атака срещу обекти в Съединените щати. Ако Путин предприеме такава стъпка, то той може да се опита да унищожи американското правителство.

Експертът нарича този сценарий най-опасен.

„Рискът Путин да започне ядрена война е малък. Бариерите за използване са огромни. Но той може да го направи. Трябва публично да обсъдим вариантите, така че западната общественост напълно да разбере рисковете и да може да има думата в отговорите“, казва експертът.

Източник: Марица

- реклама -