Опасност от слани!

Жълт код е обявен за 6 октомври в 7 области на Западна България заради ниски сутрешни температури.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София град, София област, Пернишка и Кюстендилска.

В тези области в сутрешните часове температурите ще са ниски, между 0° и 3° и ще се образува слана. За останалата част от страната е обявен зелен код.

Облачността ще се увеличи. Валежи ще има през първата половина на деня, главно в планините, след обяд на места и в Северозападна България. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, след обяд ще се ориентира от югоизток.

Сутринта ще бъде студено с минимални температури предимно между 1° и 6° и на места в Западна България ще има слани. Максималните температури ще са между 14° и 19°, съобщиха от НИМХ.

Над планините облачността ще е значителна, върховете ще са в мъгла. На отделни места ще превали слаб дъжд, над 2200 – 2300 метра ще превали слаб сняг. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра около 3°.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове. Около и след обяд облачността ще се увеличи, но валежи не се очакват. Максималните температури ще са около 18-19°.

- реклама -