ваксини
сн. БГНЕС

Опашки пред Столичното РЗИ: Раздават по 4 флакона с РНК ваксини на личните лекари

Общопрактикуващите лекари ще получат днес по 2 флакона от ваксината на „Пфайзер“ и от препарата на „Модерна“. От сутринта личните лекари се редят на опашка пред Столичното РЗИ, за да получат ваксините.

Всеки личен лекар може да получи общо 4 флакона с РНК ваксина. Във всеки флакон „Пфайзер” се съдържат по 6 дози ваксина, а флакон „Модерна” съдържа 10 дози.

сн. БГНЕС

Важно е да се знае, че личните лекари ще прилагат РНК ваксините приоритетно – първо за пациенти над 65 години и за пациенти с хронични заболявания над 45 години.

За „зелени коридори” за ваксинация за хора с хронични заболявания и възрастни над 65 години съобщи в понеделник председателят на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

сн. БГНЕС

Също в понеделник в страната ни пристигнаха над 62 хиляди дози от препарата на „Пфайзер”, освен към личните лекари, дози ще бъдат разпределени и към големите болници, в които има по няколко пункта за имунизация. Те ще трябва да обособят по един специално за хората от приоритетните групи в четвъртата фаза.

- реклама -