Опашки и зараза: Неприятности дебнат туристите в Гърция

Опашки и зараза: Неприятности дебнат туристите в Гърция. Здравните власти в страната отчита седем случая на маймунска шарка и пак много новозаразени с COVID-19 в Гърция. Междувременно

Общо седем случая на маймунска шарка

 са потвърдени в Гърция, се посочва в седмичния доклад на Националната организация за обществено здраве, цитирана от  в.“Катимерини“.

Шест от случаите са „внесени“ от чужбина, но седмият може да се дължи на вътрешно разпространение в страната. Седмият случай е първият, за който не се съобщава за пътуване в чужбина, което означава, че има доказателства за местно предаване на заразата, посочва организацията в доклада си.

Подчертава се обаче, че има много малка опасност

от предаване на болестта на широката общественост. Освен това всички заразени са или напълно възстановили се, или се възстановяват.

В същото време Гръцките здравни власти обявиха 15 498 нови случая на КОВИД-19 за денонощие, докато предходния ден бяха регистрирани 16 115 новозаразени, съобщи в.“Катимерини“.

Според обявените вчера данни 13 души са

починали през разглеждания период, а 97 пациенти са настанени в интензивни отделения спрямо 95 в сряда.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавируса в Гърция от началото на пандемията е 3 676 502,  като има общо 30 232 смъртни случая, свързани с вируса за същия период.

Мария Теодориду, която ръководи гръцката

национална ваксинационна комисия, препоръча отново хората на възраст над 60 години със съпътстващи заболявания да се ваксинират с четвърта доза. Тя повтори, че четвъртата доза намалява риска заболелите да бъдат хоспитализирани.

Междуврменно опашки от коли на ГКПП „Кулата“ в посока Гърция. Българи вече се струпват по граничните пунктове на път за почивката си.

Поне 2 км е дълга опашката от автомобили.

По думите на тръгналите към Гърция се чака дълго, дори с часове, предава NOVA. Данните за увеличение на ковид случаите ги притесняват, а също така и растящите цени. До момента обаче не се забелязва значим ръст в гръцките цени.

Още по темата:

- реклама -
error: Съдържанието е защитено