ваксинация, паркове, открито, опашки
Снимка: БГНЕС

Опашки и силен интерес към ваксинацията на открито в столицата – Снимки

Силен интерес към ваксинирането на открито, в пунктовете, разположени в столични паркове.

Десетки хора поставиха своята първа доза вчера, а трите мобилни кабинета – в Борисовата градина, Южния парк и на бул. „Възраждане“ ще останат днес до 16.00 ч. Ако хората решат да си поставят от еднодозовата ваксина на „Янсен” ще получат сертификата си на място.

Имунизацията в пунктовете на открито в София се извършва от лекари от общинските болници – Втора МБАЛ, Четвърта МБАЛ и Пета МБАЛ.

Вчера около 500 души се възползваха от мобилните пунктове и си поставиха ваксини срещу COVID-19.

Елена, която вече се беше имунизирала именно с „Янсен“ чака да ѝ издадат документа. „Една игла само, не ми се идва втори път. Така реших тази заран и дойдох”, обясни тя своят избор. Жената има съвсем ясен отговор на въпроса защо се е ваксинирала. „Трябва да махнем тия маски”, посочи тя. Сподели и че има внучка в чужбина, която очаква да дойде. Елена каза, че не е чакала много: „Аз бях седма подред, рано дойдох и не съм чакала”, каза тя за БГНЕС.

Снимка: БГНЕС

Стойчо се ваксинирал също с „Янсен“. „Както всички, така и аз – трябва да се предпазим,и да пазим другите и себе си”, сподели мъжът. Той каза, че е чакал от 8 часа сутринта, а повече хора започнали да идват към 9 – 9:30 часа.

Снимка: БГНЕС

Николай също беше сред хората на опашката и каза, че пази ред на майка си. „Тя е възрастна и трябва да се ваксинира, над 90 години е, но личната лекарка не е събрала достатъчно кандидати и ѝ каза, че не може да я ваксинира”, посочи мъжът, който също вече е ваксиниран. „Категорично съм за това да се ваксинираме, тъй като това ще намали разпространението на заразата. Категорично, извън всякакво съмнение е ваксинацията”, заяви мъжът.

Радостина също е на опашката на открито. „При лекарите няма ваксини, чакането е много, тук е организирано”, сподели жената, която е избрала да се ваксинира с препарата на „Пфайзер“.

- реклама -