Опашка от скиори към Банско: Откриват сезона

Опашка от скиори към Банско: Откриват сезона. Сезонът на Банско започва на 17 декември. И тази година се очакват километрични опашки от скиори.

На 17 декември Банско открива зимния сезон. Снегът закъснява, температурите в планината самежду 5 и 8 градуса, но всички очакват празника и много изненади. Освен гостите от страната и чужбина, по покана на туристическия бизнес, екипи на двете най-големи телевизии в Израел пристигат в планинския ни курорт, за да снимат филм, предаде БНР.

По традиция в Бнаско зимният сезон започва със студентския празник. Градът беше препълнен, трудно се намираха места в заведенията. От местния туристически бизнес отчетоха това като добър знак.

Пазарите се отвориха след пандемията, а очакването за ръст на зимните туристи потвърждава и министър Илин Димитров, който е убеден, че страната ни е предпочитана и заради атрактивните цени.

Сериозна е подготовката и за официалното откриване на сезона. Общината ремонтира десетки улици, разшири зоните за паркиране, рехабилитиран беше и пътят към ски зоната. Банско очаква и една от най-големите инвестиции през последните години – изграждането на летище. Компанията е българска и вече има картбланш и терен.

Въпреки че пандемията отмина, в ски зоната ще бъдат запазени всички мерки за сигурност и дезинфекция.

За съжаление и тази година се очакват километричните опашки от скиори, които са в пъти повече от възможностите на съоръженията.

Празникът в събота, 17 декември, ще започне както и досега – на Бъндеришка поляна, а един от участниците в играта „Ловци на съкровища“ ще си тръгне с чисто нов автомобил.

- реклама -