Караниколов Ангелкова Танева "Преоткрий България" система

Онлайн резервационна система „Преоткрий България” ще помага на туризма у нас

Нова резервационна система „Преоткрий България”, в която всички хотели и ресторанти ще могат да публикуват своите оферти за лятна ваканция, резервации за ресторанти, стартира в началото на юни.

Това съобщиха на брифинг представители на големи вериги магазини у нас.

„Целта е да предоставим един продукт по отношение на това как по един иновативен начин можем да помогнем на българския бизнес“, обясни министърът на икономиката Емил Караниколов.

Георги Пирински от „Метро България” съобщи, че и много други компании участват в тази коалиция в полза на българското общество.

„Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие. Ние трябва да представим пакета така на нашите клиенти, които изберат платформата, резервирайки нощувка и вечеря, да избират да отидат на сигурно място от гледна точка на чистота, хигиена, гарантиране на социалната дистанция. Втора точка от тази програма е да върнем българските храни в менютата на ресторантите, задължително условие се явява за хотели и ресторанти да предлагат български храни и ястия, произведени от продукти, предоставени от български предприятия и фермери, включително малки фермери.

Трето, партньорите – широка група от международни и български компании от бизнеса, които застават зад тази кампания, ще вложат средства, с които ние да финансираме първоначалното зареждане на бизнеса да стартира“, добави Пирински.

Емил Караниколов обясни, че тази година ще се разчита основно на български туризъм, а в платформата ще се предлагат места с българско меню, български храни, български рецепти.

Министърът на туризма Николина Ангелкова изрази надежда, че много от хотелиерите и ресторантьорите ще се включат в платформата.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева също подкрепи платформата „Преоткрий България“. Тя изрази увереност, че поемат ангажимент за спазване на стандарта, който ще с предлага в платформата.

„Българската агенция по безопасност на храните е контролиращият орган. Ние се ангажираме, че този стандарт по тази платформа ще бъде спазен и ще бъде такъв, какъвто се предлага“, коментира Десислава Танева.

- реклама -