Онлайн концертът на Елтън Джон и приятели събра 8 млн. долара за борба с COVID-19

Шоуто „Концерт от хола за Америка“ на сър Елтън Джон събра 8 милиона долара за усилията за подпомагане на борбата срещу COVID-19, съобщава Контактмюзик.

Звездното шоу – което бе зизлъчено от „Фокс Нюз” и „iHeartRadio Broadcasting Company” през уикенда, получи 500 000 долара от компанията „Procter & Gamble“, а „Fox Corporation“ също дадоха своя дан за каузата.

Едночасовата продукция отдаде почит към здравните работници.

„Лекари, медицински сестри и учени, които работят на първа линия, ни доказват, че супергероите не носят пелерини“, каза Елтън Джон в приветствието си преди началото на концерта. „Всичко това ни вдъхновява. Това предполага, че най-доброто тепърва предстои, остава само да преодолеем неблагополучията“, каза водещият и организатор на концерта Елтън Джон.

В концерта взеха участие около две дузини музиканти, които изпълниха хитовете си от домашните си студия или просто седяха на дивана. Сред тях бяха певците Били Айлиш, Марая Кери, Алиша Кийс, Били Джо Армстронг, Шон Мендес, Камила Кабельо, Деми Ловато и Дейв Гролш, поп групата „Бекстрийт бойс” и други. Някои изпълнители, като певицата и актриса Лейди Гага и актрисата Мелиса Макарти се включиха вместо с песен, с прочувствени думи на подкрепа към зрителите, които се намират под доброволна карантина като начина да се спре разпространението на заразата.

Джо Били Армстронг („Грийндей“) спомена факта, че всички преминаваме през „трудни времена“ и отбеляза, че за него е голяма „чест“ да участва в концерта. Той изпя „Boulevard of Broken Dreams“.

Били Айлиш и брат й Финиас изпълниха акустична версия на хита „Bad Guy „.

Марая Кери изпя с помощта на пианист, който свирeше от домашното си студио, песента „Always Be My Baby“.

Накрая Елтън каза: „Всеки, който се бори да ни опази в безопасност, е вдъхновение за нас“.

Изпълненията бяха заснети с помощта на собствените телефони, камери и аудио оборудване на артистите, за да се сведе до минимум прякото взаимодействие с други хора.

73-годишната музикална легенда Елтън Джон наскоро призна, че прекарва „фантастично“ време вкъщи със съпруга си и синовете си, след като отмени датите на турнето си поради здравната криза.

Той каза: „Не мисля, че е реалистично да кажем, че ние, изпълнителите, можем да очакваме да се върнем на сцената и екрана преди лятото“.

“За да бъда честен с вас, чудесно е да мога да прекарвам толкова много време с момчетата си, защото обикновено не го правя, въпреки че те са на път с мен от ноември в Австралия и Нова Зеландия. Това са 24/7 с тях и е фантастично.“

Хитмейкърът обаче се пошегува, че удоволствието му от времето със семейството може да се промени, ако останат дълго време в изолация.

В тази връзка той допълни: „Казвам това след една седмица, да видим как ще съм след около три седмици?!“

- реклама -
Flashlight gif 640×90