ON!Fest гейминг аниме графити градска култура

ON! Fest събира младежите с интерес към гейминг, графити и street култура

Един от най-интересните фестивали за градска култура „ON! Fest“ отново ще обедини младите хора, позволяващ им възможност да се отдадат изцяло на интересите си и да забавляват с приятели през предстоящия уикенд.

Ако се вълнувате от анимета и гейминг, от графити и street културата, „ON! Fest“ определено е събитието, което трябва да посетите.

Създателят на „ON!Fest“ и изпълнителен директор на „Хемимонт Геймс“, Габриел Добрев, че фестивалът е уникален, защото всеки може да се докосне до нещо непознато за него и в същото време да е сред хора със сходни интереси и увлечения.

Дебютът на фестивала е през 2011 година, но въпреки това той остава единственият, превръщащ съвременната градска култура в забавление. Създателят на събитието добавя, че въпреки трудностите покрай организацията, най-важен остава екипът от хора, които са компетентни в своята област. Г-н Добрев е един от съоснователите на компанията за компютърни игри „Хемимонт Геймс“, разработили както първата българска игра „Цар: Тежестта на короната“, така и известните заглавия „Тропико 3-5“ и „Първия Темплар“.

По думите му, най-голямата конкуренция са не големите фирми за компютърни игри, а малките разработчици, които имат изключително интересни и непредсказуеми идеи.

За производителите най-важно остава разработването на играта по такъв начин, че максимално бързо тя да привлече интереса на геймърите, за да я споделят с приятели и рейтингът на играта да се повиши. При липсата на такъв ефект се оказва невероятно трудно да надминеш конкуренцията, инвестираща огромни парични суми за добър маркетинг. Иновативността също играе водеща роля при оформянето и рекламирането на играта.

Изпълнителният директор на „Хемимонт Геймс“ съветва младите хора, които искат да разработват компютърни игри първо да бъдат част от екип, където всеки разбира и е отдаден на професията си, а после да се опитат и сами да създадат такъв. Макар и отстрани да изглежда тривиално, често разработчиците срещат трудности в този бранш.

Миналата година компанията за компютърни игри разработва „Виктор Вран“, чието продължение „Моторхед: През епохите“ ще бъде достъпно на пазара до края на 2017 година. Проектът е разработен с помощта на световно известната рок група Моторхед. Габриел Добрев, споделя, че след създаването на първата част на играта, възниква идеята за продължение. Първоначалният замисъл бил да бъде направен само трейлър с музиката на британската група, защото в екипа имало много нейни фенове. На мениджърите на групата обаче, както и на самите музиканти много им допаднала идеята и така възниква „Моторхед: През епохите“, базирана изцяло върху едноименната британска рок група. След смъртта на Леми Килмистър през 2015 година, основател и вокалист на групата, се налага рязка промяна в разработката на играта.

На фестивала „ON! Fest“ през уикенда всички геймъри ще имат възможността да играят „Виктор Вран“, както и продължението й „Моторхед“. Освен това ще се проведе лекция, водена от чуждестранни лектори, за да могат българските разработчици на игри да обменят своя опит, идеи и познания.

 

- реклама -