топлоенергия КЕВР, цена, топлинна енергия, поскъпване

Омбудсманът на „Топлофикация“ за високите сметки за ноември: Времето е било по-студено

Сметки за парно в София за ноември са високи, защото потреблението е много високо. Това обясни в ефира на БТВ омбудсманът на „Топлофикация“ – София Деян Дянков.

Тази година целият ноември е отоплителен. Сезон е започнал още на 26 октомври за разлика от 2019 г., когато е започнал в началото на ноември, обясни Дянков. Друга причина са и по-ниските температури на времето за тази година. Миналата година средните температури за ноември са били около 10 градуса, а тази година 5 градуса.

„Сметките са прогнозни, но докато има прогнозни сметки, нещата ще са такива, Те са на база фактурите от миналата година. Изчисляват се на база намалените цени на КЕВР. В тях обаче е заложено количеството енергия“, обясни омбудсманът на „Топлофикация“ и добави, че цените тази година са с 1-2% по-ниски, а цената на природния газ не е всичко в цената на топлоенергията..

Според него клиентите разбират какво плащат и добави, че на втората страница на фактурата има достатъчно подробна информация. „Това е най-изяснения вариант на фактурата. Тя в момента е 3 страници“, каза Дянков.

- реклама -