Крисчън Тейлър, олимпийски шампион
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Олимпийски шампион пропуска Токио заради травма на спирка

Двукратният олимпийски шампион Крисчън Тейлър ще пропусне игрите в Токио през лятото. Причината е тежка травма, която той е получил на автобусна спирка в Острава. Звездата в тройния скок е скъсал ахилесово сухожилие.

„Не намирам думите, с които да опиша ситуацията. Крисчън разкъса ахилес вчера в Острава. Ужасни новини“, написа партньорката на Тейлър – австрийката Беате Шрот. Състезателката в бягане с препятствия добави, че Тейлър вече е претърпял операция. Тя е била в Германия. „Пълно скъсване на десния ахилес. Последвано от много чиста операция“, коментира треньорът му Рейна Райдър. „Той е щастлив от операцията и ахилесът му е оправен. Но не мисля, че има шанс да се състезава повече тази година“, добави Райдър.

Харизматичният Тейлър е олимпийски шампион в Лондон от 2012 и от Рио четири години по-късно. Той е и четирикратен световен шампион от 2011, 2015, 2017 и 2019. Единствено Джонатан Едуардс е скачал повече от Тейлър и неговите 18.21 м, постигнати през 2015-а.

Контузията на Тейлър прави фаворит в дисциплината световния рекордьор на закрито Юг-Фабрис Занго. Занго спечели в Острава в сряда.

„Всички молитви за моя човек !!! Бързо възстановяване, бро! Винаги съм до теб, разчитай на мен!“, написа в Туитър френският атлет Теди Тамго, бивш съперник на Тейлър. „Пожелаваме на двукратния олимпийски и четирикратен световен шампион Крисчън Тейлър бързо възстановяване“, написаха от Американската лекоатлетическа федерация.

- реклама -