Нейтън Багли, кокаин

Олимпийски медалист опитал да внесе кокаин за $150 млн.

Австралийският съд призна за виновен Нейтън Багли и брат му Дрю в опит за контрабанда на 650 кг кокаин. Стойността на дрогата е $150 млн. Двамата братя ще научат присъдите си по-късно този месец. И Нейтън, и Дрю твърдят, че са невинни. Нейтън има два сребърни медала от олимпиадата в Атина през 2004-а. Той е и трикратен световен шампион в каяка.

Братята бяха арестувани през 2018-а след драматично морско преследване. В него участваха групи и от флота, и от авиацията на Австралия. Те преследваха Дрю и трети заподозрян – Антъни Дрейпър. Дрю и Дрейпър направили 11-часов преход с яхта, за да се срещнат с кораб, който пренасял дрогата. Те обаче са забелязани от разузнавателни самолети и проследени. Има кадри, на които се вижда как Дрю изхвърля пакети с кокаин през борда. Яхтата е била купена от Нейтън.

По-рано тази година Дрейпър се призна за виновен в опит за внос на кокаин. Присъдата му обаче беше намалена, защото той прие да свидетелства срещу братя Багли. Това е поредно обвинение срещу братята. Първото беше в началото на века, когато бяха осъдени, че са част от група, произвеждаща халюцогенни таблетки. През 2009-а пак бяха осъдени по други обвинения, свързани с наркотици. Според местните медии, ако бъдат осъдени отново, ги чака доживотна присъда.

 

- реклама -