Кузмина

Олимпийската шампионка Кузмина спира с биатлона

Трикратната олимпийска шампионка по биатлон Анастасия Кузмина ще прекрати кариерата си след края на сезона. Това стана ясно след победата ѝ в чешкия зимен център Нове Место. Състезателката от Словакия триумфира в масовия старт и записа 14-а победа в Световната купа.

Кузмина приключва след Осло

„Това е последен сезон за Анастасия. Официално тя ще приключи кариерата си в Осло в последния кръг от Световната купа за сезона. Тя е уникална спортистка“, каза Даниел Кузмин, треньор и съпруг на биатлонистката.

В Нове Место 34-годишната Кузмина взе първата си победа за сезона. Тя направи само две грешки в стрелбата и финишира за 35:34.4 минути. Втора се нареди друга словачка – Паулина Фялкова – с изоставане от 12.1 секунди. Трета завърши французойката Ане Шевалие. Тя пристигна с 13.3 секунди след Кузмина. Първо и второ място в едно състезание е историческо постижение за Словакия.

Анастасия има титли от три различни Олимпиади

Атлетката спечели злато в спринта на две поредни олимпиади – Ванкувър 2010 и Сочи 2014. На игрите в Пьонгчанг по-рано тази година словачката спечели масовия старт.

- реклама -