Окончателно: Зеленият сертификат отпада у нас

Окончателно от 21 март (понеделник) отпада изискването за зелен сертификат за всякакви дейности и мероприятия в България, ограничени до момента. Това съобщиха със заповед от Здравното министерство.

От същата дата присъственото обучение във висшите училища ще се провежда при следните условия:

♦ въведено е обучение по график, при което не се допуска едновременно провеждане на практически или семинарни упражнения на повече от 50% от групите, както и смесване на групи;

♦ създадена е организация за провеждане на лекции при 50% заетост на помещенията.

Остава изискването за редовно проветряване, дезинфекция на помещенията и носене на защитни маски за студентите и преподавателите.

Епидемия: Първа община гръмна от грип и ОРЗ – Flashnews

Със същата заповед от 29 март отпада окончателно изискването за изследване с щадящи тестове в училищата в страната.

От 10 март посетителите на обекти с обществено значение не трябва да представят зелен сертификат, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Това е втората стъпка в плана за деескалация на противоепидемичните мерки, с оглед положителната тенденция за намаляване заболеваемостта в страната.

Изискването за зелен сертификат остава задължително за персонала на всички обекти с обществено значение.

Планът предвижда след 20-ти март изискването за зелен сертификат да отпадне и за работещите в обектите с обществено значение при запазване на благоприятната тенденция в развитието на епидемичната обстановка, свързана с COVID-19 в страната.

- реклама -