Окончателно: Съдът остави в ареста Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков

Кристиан Николов, обвинен за смъртта на Милен Цветков, остава в ареста. Това реши състав на специапелативния съд. Исканията на защитника му за „домашен арест“ с електронна гривна не бяха уважени.

„Ще спазвам тази мярка за неотклонение и ще бъда на разположение на съда“, каза в съдебната зала 22-годишният Кристиан Николов. Въпреки чистото съдебно минало и добрите характеристични данни, Николов е обществена опасност. Има опасност той да извърши друго престъпление, стана ясно в съда.

Николов е в ареста от април месец. Тогава джипът му, с висока скорост – 99 км в час в градски условия, връхлетя върху автомобила на Милен, докато чака в колата си на червен светофар край столичен мол. Минута след удара журналистът издъхна от травмите.

Според прокуратурата има достатъчно събрани доказателства – свидетелите, записите от камери и наркотиците в кръвта му. Джипът на Кристиан е бил технически изправен и той е имал възможност да го управлява и да спре преди удара. Имал е пряка видимост, видял е червения светофар и колата на Цветков пред него, сочат събраните доказателства по разследването

- реклама -