Окончателно: Андре Токев излиза предсрочно от затвора

Окончателно шеф готвачът Андре Токев излиза предсрочно от затвора.

Тричленен състав на Софийския апелативен съд потвърди определението на Софийския градски съд, с което беше уважена молбата му да бъде условно предсрочно освободен.

Според два съдебни състава Токев, който беше осъден на седем месеца затвор за шофиране след употреба на алкохол, с поведението си в затвора е дал доказателства за поправянето си.

Софийският апелативен съд е отхвърлил като неоснователна жалбата на затворническата администрация срещу предсрочното освобождаване на Андре Токев.

В затвора шеф-готвачът се отличил с безупречна дисциплина и проявил самоинициатива. Не можело да бъде възприеман като реална опасност за обществото. Токев приемал изцяло отговорността за криминалното си поведение, признавал вина и демонстрирал нагласи за промяна, посочва в мотивите си за предсрочното му освобождаване съдът.

„Искам да кажа, че много добре съзнавам грешката си. В затвора работя по 12часа. С оскъдни продукти показах ново ниво на готвене. Създадох условия как да се работи. От 30 процента посещаемост в стола, сега тя е 80 на сто. Има огромни опашки за храна”, заяви шеф Токев пред съда.

И допълни: „Спортувам всеки ден между 2 и 3 часа. Обучавам се как да тренирам.Написах проект – да играем игри и да се социализираме. Началникът хареса проекта, но няма как да бъде приложен. Проведох много разговори с млади хора. Мисля, че всички тези неща допринесоха да се социализирам добре. Мисля, че съм готов да напусна затвора и да съм полезен на семейството си”.

Предсрочно: Освобождават шеф Андре Токев от затвора – Flashnews

- реклама -