Около 180 000 ще са пътуванията в страната през почивните дни около 3 март

Очакваме около 180 000 да са пътуванията на територията на страната през трите почивни дни в периода 3-5 март, което е в рамките на обичайното. Това каза  председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов.

radeva_jeravna_01„Обикновено, в уикендите имаме около 140 000 до 160 000. Около 3 март ще има малко повече пътувания, тъй като имаме една характерна група, която всяка година почита празненствата във Велико Търново, Габрово, на връх Шипка, в град Шипка, в Стара Загора и на други места в цялата страна. В същото време очакваме и този дълъг уикенд традиционно да бъде изпълнен с повече туризъм“, обясни Драганов, като увери, че е достатъчна легловата база, която работи в цялата страна. По думите му този обем туристи няма да затрудни пътуванията.

thai_massage_twickenhamПовечето искат СПА

Той коментира, че в този период най-търсените пакетни услуги от страна на българските туристи общо взето са двудневните ваучери, като се предпочитат хотели, които са балнео, СПА и уелнес, както и хотелите, които се намират в планинските курорти.

- реклама -