Тръмп

Охраната на фамилията Тръмп стопи бюджета на Сикрет Сървис

Лайфстайлът на новия американски президент, постоянните му пътувания и голямата му фамилия изправиха на нокти Сикрет Сървис. Бюджетът на тайната служба се е стопил мълниеносно заради сигурността на първото семейство.

Агенцията е поискала допълнителни 60 млн. долара, които обаче са й били отказани.

27 млн. от тях са нужни за охраната на небостъргача Тръм Тауър в Ню Йорк, където се намира и частната резиденция на фамилията, която в момента се обитава от Мелания и 11-годишния Барън.

Други 33 млн. долара били необходими за да се покрият разходите по пътуванията на президента и вицепрезидента, изтъкнали от Сикрет Сървис.

Агенцията пази както президента, така и всичките му деца и внуци

дядо

За да имат пари да охраняват Тръмп и фамилията му, тайните служби ще бъдат принудени да съкратят разходите си по други операции, като борбата с кибер престъпността, финансовите измами и сивия сектор.

В американското общество се надига недоволство от уикенд пътуванията на президента, който откакто е встъпил в длъжност е ходил пет пъти в имението си Mar-a-Lago във Флорида. Всяко от тях струва на данъкоплатците по 3 млн. долара.

Donald Trump selects son-in-law Jared Kushner as White House adviser

Охраната на първата дама, както и на петте деца на Доналд Тръмп е денонощна. Агентите пътуват с тях навсякъде, а държавата плаща престоя, самолетните билети и командировъчните.

Meetings at Trump TowerТака например през февруари Ерик Тръмп имал бизнес пътуване до Уругвай, където промотирал семейния бизнес. Сикрет Сървис трябвало да плати 90 хиляди долара за хотела и пътя на агентите, придружаващи президентския син.

Това повдигна множество критики за използването на държавната машина в полза на частния бизнес на клана Тръмп. От друга страна подобни мерки за сигурност и охрана са задължителни според щатското законодателство.

5267079

- реклама -