Огромен пожар в София, изпепелени са складове. Един човек е пострадал леко(ВИДЕО, СНИМКА)

Голям пожар избухна в София.  Горяха складове на търговска верига „Аванти“ в Красна поляна. Един човек леко пострада.

Пожарът в столичния ж.к. „Красна поляна 2“ беше овладян към 22 часа, а сигнала за избухването е подаден в 20 ч.

„Гори склад на фирма за търговия на едро, съхраняваща алкохол, цигари, захарни изделия и др. на площ около 1500 кв. м.“, поясни той. „Винаги остава 1% и затова казвам, че почти на 100% е овладян. Смятам, че няма опасност за близките сгради. Въпреки това колегите работят усилено, така че да не допуснем разпространяването на огъня“, каза пред журналисти гл. комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

По думите му предстои да се изяснят причините за пожар и да ли складът е бил проверяван.

„В резултат на пожара има един леко пострадал от охраната на съседната фирма. Прегледан е в „Пирогов“, изписан е. Няма опасност за живота му“, заяви той.

„Няма опасност за пациентите на болница „Надежа“, добави гл. комисар Николов. По думите му всички хора в нея са изведени в северната ѝ част.

„Няма никаква опасност, въпреки това е създадена добра организация за допълнителни линейки. Към момента не са необходими, но трябва и това да направим“, каза още той.

 

Гл. комисар Николов обясни, че на място са около 17 противопожарни автомобила със съответните екипажи – приблизително около 100 пожарникари. „Помагат ни Столична община с тяхната дирекция „Аварийно-спасителни дейности“, ЧЕЗ, ВиК и издирваме „Овергаз“ в момента. Замерванията, които направихме, не показват никакво увеличение и отрови във въздуха. Няма опасност не само за пациентите на болницата, но и за гражданите“, каза той.

По думите му и в момента има леки взривове, които вероятно са предизвикани от малки газови бутилки или бидони с алкохол.

 

В социалните мрежи също се появиха снимки и видеа от инцидента.

- реклама -