пожар Катуница

Огромен пожар е избухнал в хранителен завод в Катуница – ОБНОВЕНА

Шест екипа на пожарната гасят пожар в завод за преработка на плодове в село Катуница. Към 15 часа той е почти локализиран.

По първоначални данни пламъците са избухнали в едно от помещенията при товарно-разтоварни дейности.

Всички работници са изведени, няма данни за пострадали.

Първоначално е имало опасение, че двама от техниците са останали вътре, но по-късно е било установено, че те са напуснали мястото на пожара през оградата към двора отзад. „Чухме се по телефона, добре са“, съобщи пред „Фокус“ кметът на селото Красимир Юруков

Той обясни, че за по-голяма сигурност са били евакуирани децата и учениците от детската градина и училището, които се намират в близост до фабриката за преработка на плодове, където е избухнал пожарът. Те са били изпратени по домовете си, като са предупредени да не пускат климатици заради задимеността от самия пожар.

Евакуирани са още и четири семейства от къщите на предна линия. Две от семействата са в кметството, а другите – при техни близки. На място е пристигнала станция на РИОСВ, която замерва въздуха.
„През първите 40 минути беше задимено, но засега пожарът почти е овладян и няма опасност за хората“, добави кметът Красимир Юруков.

- реклама -