Гаф на полицията в Ница! Повярвали на терориста, че ще продава сладолед с камиона

Часове преди да премаже до смърт минувачите по крайбрежната алея Промнад дез Англе, полицията в Ница е разпитвала шофьора – убиец, който бе идентифициран като  Мохамед Булел.

Потвърдиха самоличността на атентатора от Ница, Франция е в тридневен траур

Атентаторът бил паркирал камиона си на улицата за близо 9 часа и това не останало незабелязано от органите на реда. Булел обаче успял да заблуди полицаите, като им заявил, че разнася сладолед, пише Дейли Мейл.

10 от 48-те загинали са деца, съобщи BBC. В болницата има други 50 деца и тийнейджъри, някои от които се борят за живота си.

Движението на тежкотоварни камиони обичайно е забранено в централните градски части по време на национални празници и в неделя, но доставките често правят изключение, отбелязва изданието.

Първоначално бе съобщено, че в камиона е имало оръжия и експлозии
Първоначално бе съобщено, че в камиона е имало оръжия и експлозии

Затварят за неопределено време крайбрежната улица в Ница

Все по-ожесточени стават критиките към полицията, която се е забавила с елиминирането на терориста. Преди да бъде убит той успява да премине над 2 километра по алеята, карайки на зиг-заг към местата с най-многобройна тълпа.

Очевидци успели да видят лицето на Булел твърдят, че той изглеждал сякаш се забавлява.

https://www.youtube.com/watch?v=AktiNHvVAgA

Лицето на ужаса в Ница – СНИМКИ

31-годишният Мохамед Лауаейдж Булел е от френско-тунизийски произход, баща на три деца. Близките и роднините на атентатора са привикани в полицията за разпит, а домът му бе обискиран.

Според съседи Булел е бил в депресия заради развод и финансови проблеми. Той не е бил фанатично религиозен и никога не са го виждали да се моли.

Все още никой не е поел отговорност за атентата.

- реклама -