ограда, граница, Турция, МВР, Гранична полиция, областни управители

Оградата по границата с Турция вече ще се стопанисва от МВР, показаха повредите по нея

Стопанисването на оградата по границата с Турция вече ще е ангажимент на Министерството на вътрешните работи, а не на областните управители, както беше до сега. Това решение е взето на днешното заседание на правителството.

Намерението за промяната бе съобщено още преди седмици от служебния силов министър Бойко Рашков на фона на заплахата от нова мигрантска вълна.

„Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялото съоръжение е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция“, се казва в съобщение на МВР по случая.

От ведомството изпратиха и линк към видеоклип, на който се вижда какви повреди има по оградата. На кадрите се виждат дупки в мрежата и липсващи цели участъци, през които спокойно могат да преминават нелегални мигранти.

Въпреки че от седмици Бойко Рашков и Стефан Янев знаят за проблемите, все още не са предприети действия за тяхното отстраняване.

- реклама -