Огнян Златев

Огнян Златев: Назначението ми в Хърватия е признание за добре свършена работа

Назначението ми в Хърватия е признание за добре свършена работа. Това каза ръководителят на представителството на ЕК в България Огнян Златев пред БНТ.

От следващата седмица Златев ще изпълнява същите функции, но този път в Хърватия. По думите на Златев до това назначение се е стигнало с упорит труд и като преминеш през съответните конкурсни процедури.

„Трябва да се представиш добре, да имаш добра история на това, което си правил досега. Комисията преценява доколко човек е подходящ за длъжността“, заяви той. Златев посочи, че в 85% от случаите практиката е представителите на ЕК да бъдат граждани на съответната държава членка, но има и няколко изключения, сред които ще бъде и Златев. „И накрая за мен, което е новото в комисията „Юнкер“, че накрая тези назначения се гласуват от колежа на комисарите, което е някакъв вид признание, че си свършил добра работа и добре си се представил“, каза Златев.

По думите му за изминалите малко повече от 6 години, докато е ръководил представителството на ЕК у нас са се случили много интересни неща. Като най-важно сред тях той открои председателството на Съвета на ЕС. „България имаше за първи път председателство в своята история и това бе своеобразен венец на всичките ни усилия през тези 6 години и 2 месеца“, каза Златев. „Доволен съм, защото имах възможността да се срещна със страшно много хора от всякакви слоеве – политици, преподаватели, ученици – това обогатява и на мен ми носи удовлетворение“, добави той.

Източник: Фокус

- реклама -