Огнян Герджиков: НДСВ се завръща на политическата сцена

НДСВ се завръща на политическата сцена, заяви проф. Огнян Герджиков в „Денят започва“.

„През декември имахме национален съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс отново в политиката. Смятам, че има хора, които имат добро мнение за това, което направи НДСВ – напомням – основната заслуга за влизането ни в ЕС и НАТО е на НДСВ. Не сме безгрешни, но времето, по което НДСВ беше на власт, беше много добро за България“, коментира Герджиков.

В партията ще има много силни познати лица, но има и много нови, има желаещи да се запишат, посочи той. Все още не е ясно кой ще бъде председател на партията, това ще бъде решено на конгреса. Ще се реши и дали отцепилите се от движението партии да бъдат поканени да се върнат.

„Ще направим така, че да имаме готовност за избори – завръщаме се в политиката с всички необходими действия и стъпки“.

Герджиков, който е и бивш служебен премиер, коментира, че историята ни не познава толкова много служебни кабинети за толкова кратко време.

„Служебните кабинети дотук се справиха доста прилично, така че смятам, че и този ще изкара до края с успех. но важното е да погледнем в перспектива“.

По думите му ГЕРБ са постъпили много мъдро с избора на състав на проектокабинет, защото не са подходили политически. Той обаче не е оптимист, че правителството ще мине.

„Качествен е съставът на този проектокабинет, но това няма почти никакво значение. Ако ще да се предложат все Нобелови лауреати, те пак няма да получат мнозинство, защото са предложени от ГЕРБ“.

Проф. Герджиков поздрави Николай Габровски за избрания проектокабинет. Заяви, че има великолепни впеатления от предложения за енергиен министър Николай Павлов, който бе министър в неговото служебно правителство.

„Изключително коректен и като човек, много добър специалист.. Много се зарадвах, като видях, че е в тази листа. Смятам, че той би могъл да бъде чудесен министър във всеки един кабинет“, каза той.

Източник: БНТ

- реклама -