Огнище на COVID-19 в дом за възрастни в Сливен, един от заболелите е починал

Огнище на COVID-19 е регистрирано в Дома за стари хора в Сливен, съобщиха от Областния кризисен щаб. Девет потребители и пет души от персонала са с положителни резултати през последното денонощие.

Трима от заболелите домуващи и служител от обслужващия персонал са хоспитализирани. Другите болни потребители са изолирани в COVID-сектор на отделен етаж, лечението им се провежда от личния лекар. Контактните са карантинирани. Днес са взети 42 проби за изследване от персонала, чакат се резултатите от PCR-тестовете на 11 потребители, които са били контактни на болните. В социалното заведение са настанени над 90 домуващи, служителите са близо 50 души.

През последното денонощие са излекувани 28 души, починали са четирима болни на възраст 45, 50, 54 и 81 години, с COVID-19 и придружаващи заболявания. Най-възрастният от тях е потребител в Дома за стари хора. Сред новозаболелите през последното денонощие 99 души са учител, служител от непедагогическия персонал в детско заведение, трима ученици. Активните случаи на COVID-19 в областта нараснаха на 831. По информация от здравните власти, Сливен е една от областите в страната, където циркулира британският вариант на коронавируса.

- реклама -