Колорадо , пожари, къщи, поражения

Огнен ад в Колорадо: Мощни пожари унищожиха близо 1000 къщи (ВИДЕО)

Разпалените от силни ветрове пожари унищожиха близо хиляда жилища в американския щат Колорадо и принудиха хиляди да се евакуират, а трима души са изчезнали и има опасения, че са загинали, предадоха световните агенции, цитирани от bTV.

Първоначално беше съобщено, че няма данни за жертви или изчезнали при пожара, започнал в четвъртък сутринта. Шерифът на окръг Боулдър Джо Пели заяви, че тримата изчезнали са живеели в жилища, унищожени от пламъците.

Пориви на вятъра, достигащи над 160 км/ч отведоха пламъците до две населени места, като наложиха евакуацията им. За около 2 часа бяха опустошени 6000 акра земя.

Унищожени са 991 жилища, допълни шерифът.

Властите издадоха заповед за евакуацията на близо 30 000 души.

Първоначално се смяташе, че пожарът може да е започнал вследствие на съборени електропроводи, но инспекция на енергийната компания „Ексел Енерджи“ не е открила съборени или повредени електрически линии в близост до предполагаемото начало на пожара.

„Към тези, които са пряко засегнати: знайте, че не сте сами. Хората от Колорадо са с вас. Към тези, които не знаят дали имат дом, в който да се върнат – нашите молитви са с вас. Към тези, които са загубили всичко, което са имали: знайте, че ние ще бъдем до вас, за да ви помогнем да възстановите живота си в Колорадо“, заяви губернаторът Джаред Полис.

Джо Пели заяви, че се проучват всички версии за началото на инцидента.

- реклама -