ОГНЕН АД: 45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ „Струма“ (Обновява се)

Най-малко 45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска регистрация се запали на автомагистрала „Струма“, предаде NOVA. Трагичният инцидент е станал край село Боснек към 2.00 ч. в нощта срещу вторник. Пламъците избухнали след удар на превозното средство в мантинелата.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов: Две са версиите, шофьорът не е оцелял

Общо 53 души са били в автобуса, който най-вероятно е пътувал към Истанбул.

Оцелелите в катастрофата са 7 – момиче на 17 години и шестима възрастни.

„Пирогов“: Стабилно е състоянието на пострадалите при АМ „Струма“

Всички те са граждани на Република Северна Македония. Транспортирани са в „Пирогов“. От болницата съобщиха, че състоянието им е стабилно и животът им е вън от опасност. Шестима са с изгаряния, а един пациент е с травма на крака.

Българският премиер Стефан Янев е уведомил за трагедията колегата си от западната ни съседка Зоран Заев. Той говори и в ефира на NOVA и информира, че сред жертвите има и деца.

Разследват се причините за инцидента.

Зоран Заев: Сред жертвите в трагедията на АМ „Струма“ има и деца

Не знаем дали всички пътници са наши граждани, но така подозираме, тъй като автобусът е с македонска регистрация”, каза още Заев.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщиха, че движението по аутобана в участъка от пътен възел „Даскалово“ до пътен възел „Долна Диканя“ е ограничено в двете посоки. Обходният маршрут е: пътен възел „Долна Диканя “ – път III-627 – Радомир, и път I-6  до пътен възел „Даскалово“.

Властите призовават над мястото на инцидента да не се пускат дронове.

- реклама -