Официално! ВМРО-ДПМНЕ печели предсрочните парламентарни избори в Македония

ВМРО-ДПМНЕ печели предсрочните парламентарни избори от 11-ти декември в Република Македония.

Това сочат официалните резултати оповестени от Държавната избирателна комисия в Скопие.

В новия 120-местен парламент ВМРО-ДПМНЕ ще има 51 депутати, СДСМ-49, ДСИ-10, Движението Беса-5, ДПА-2 и Албанският алианс-2.

„Това е най-значителната победа досега. Това не е една обикновена победа след всичко, което се случи през последните две години и половина. На тези избори спечели Македония. Благодаря на всички“. Това каза председателят на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски в щаба на партията минути след като ДИК обяви и окончателните резултати от изборите.

„Това е десета поредна изборна победа за ВМРО-ДПМНЕ. Ние ще започнем преговори за съставяне на коалиция и сформиране на ново правителство и по този начин ще създадем условия за слагане край на кризата. Трябва да се върнем към икономиката и решаването на проблемите на всички граждани“, каза Груевски и подчерта: Ще работим и за премахванто на разделението в обществото.

„В желанието си да ни победи нашият политически опонент СДСМ създаде дълбоко разделение сред македонците, а по някога и между отделните етнически общности. Трябва да сложим край на това. ВМРО-ДПМНЕ ще работи активно в тази посока. Новото правителство ще работи за присъединяването на Република Македония към ЕС и НАТО. Необходимо е колкото е възможно по-бързо да сформираме ново правителство“, подчерта Никола Груевски.

След като ДИК оповести официалните резултати пред централата на ВМРО-ДПМНЕ се събраха няколко хиляди души за да отпразнуват победата на изборите.

- реклама -