Трайчо Трайков

Официално: Реформаторите издигнаха Трайчо Трайков за кандидат-президент

Трайчо Трайков е кандидатът за президент на Реформаторския блок. Негов вице ще е земеделеца генерал Съби Събев. Това реши Изпълнителният съвет на коалицията.
Първите думи на кандидата бяха: „Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват демократи и патриоти да имат своя президент.“

СДС клекнаха

СДС, които изненадващо се отрекоха от Трайков са клекнали при събраното мнозинство за кандидатурата му. Сините настояваха номинацията да получи Гроздан Караджов, тъй като не било редно уволнен министър да бъде кандидат за държавен глава.
„Ние поддържахме Гроздан Караджов, но при гласуването Трайков събра необходимите гласове. Оттам-нататък СДС ще се съобрази с решението и ще работим за общия ни кандидат“, обяви синия лидер Божидар Лукарски.
Двойката Трайков-Събев е събрала необходимите 3/4 от гласовете на членовете на Изпълнителния съвет.

Кой е Трайчо Трайков?

Трайчо Трайков

 В момента Трайчо Трайков е общински съветник в София.

От 2009 до 2012 година той бе министър на икономиката и енергетиката в първото правителството на Бойко Борисов.

Той бе сменен след скандал, че по време на държавно посещение в Катар с премиера вместо да води бизнес разговори си е почивал на плажа.

Оставката му бе поискана от Цветанов Цветанов още при завръщането на делегацията на Летище София, с мотива, че не е успял да организира бизнес форум за визитата. По-късно се оказа, че организатор на събитието е било външно министерство.

Преди да влезе в политиката, Трайков бе прокурист на EVN – България от 2005 до 2009-та година.

- реклама -