Пенев

Официално! Любо Пенев е новият треньор на ЦСКА

Любослав Пенев вече официално е новият треньор на ЦСКА.

Това обявиха „червените“ на специална пресконференция. Договорът на бившият национал е за година и половина.

„Решението го взех много бързо. Аз не идвам на гости. Аз съм си вкъщи. Ред, дисциплина и организация. На това ще стъпя. Няма да карам никой на сила да идва в ЦСКА.“, бяха първите думи на Пенев.

„Поемането в този момент си носи и рискове. Обичам предизвикателствата и това не ме притеснява много“, добави той.

Това ще е трети период на бившият национален селекционер като треньор на стадион „Българска армия“. През 2009 г. ЦСКА игра в групите на Лига Европа, докато Пенев бе на скамейката. През 2015 г. той бе треньор само месец.

Пенев разкри, че ще работи с трима помощници в тима – Пабло Караско, Даниел Моралес и Добри Митов. „Нашите футболисти трябва да знаят в какъв клуб се намират. Пред ЦСКА винаги стои една-единствена цел. Да бъде на върха, да бъде на първо място, да е шампион. Да бъде силен отбор, с който всички останали да се съобразяват“, допълни новият треньор на „армейците“.

Пенев подсказа, че най-вероятно ще бъдат привлечени нови футболисти преди началото на пролетния полусезон в Първа лига. „Работим по въпроса за привличане на футболисти за различни постове. Колкото повече конкурентоспособни футболисти имаме, толкова по-добре. Така конкуренцията в състава ще бъде по-голяма и никой няма да е сигурен за мястото си. Ред, дисциплина и организация – това е базата, на която ще стъпим. Всеки трябва да дава абсолютно всичко от себе си, почвайки от тренировките, завършвайки с мача“.

На поста Пенев наследява Нестор ел Маестро, който води тима от юни 2018 г. до днес. Изпълнителният директор на тима Пламен Марков заяви, че причина за разялата са „липсата на достатъчно добри резултати, които да удовлетворяват желанието на ръководството и феновете“.

- реклама -