Официално: болница Токуда вече е Аджъбадем Сити клиник

„Правим инвестиция, която е част от нашата стратегия за развитие и растеж“. Това заяви Мохамед Али Айдънлар, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Аджъбадем Сити клиник“

АджъбадемТой посочи, че веригата разполага с болници, компания за здравни осигуровки и университет за здравни кадри. След Иран и Македония, България е третата страна, в която влизат, за да оперират на пазара на здравни услуги.

Фокусът на болницата ще бъде върху минималните инвазивни методи и ще работи с акцент в областта на педиатрията и развитието на детското и майчино здравеопазване.

Според Ангел Ангелов – зам.-председател на УС на „Аджъбадем Сити клиник“, тази сделка може да промени сектор „Здравеопазване“ у нас и ще доведе до намаляването на потока от български пациенти, търсещи по-добро лечение в чужбина. Също така може да съдейства за развитието на здравния туризъм у нас.

Относно развитието на кадрите и обучението, Ангелов коментира, че ще имат еднаква политика към развитието на кадрите и ще има обмен на лекари. Сделката днес е само началото, посочи той и допълни, че има планове за развитие на клиники и в други големи градове.

Припомняме ви, че преди повече от месец Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиването на частните болници “Токуда“ и “Сити клиник“ от турската верига “Аджъбадем“. Общата стойност на сделката се оценява на 250 милиона лева (почти 128 млн евро), тъй като са включени и някои задължения.

- реклама -