Одермат
Снимка: twitter.com/fisalpine

Одермат спечели в Кортина д’Ампецо

Швейцарецът Марко Одермат спечели супергигантския слалом в Кортина д’Ампецо в Италия. За 25-годишния алпиец това е 18-а победа в кариерата и седма през този сезон.

Днес той изкова успеха си в долната част на пистата „Олимпия деле Тофане“, където бе неудържим. Швейцарецът даде едно от петте най-добри времена във всеки от последните три сектора.

На 35 стотни зад него остана норвежецът Александър Омод Килде. Той допусна минимална неточност в средната част на трасето и това му коства първото място. На трета позиция изненадващо завърши представителят на домакините Матиа Касе. Италианецът приключи на 0.49 секунди от Одермат, въпреки че се спусна чак с 19 номер. За 32-годишния Касе това е трети подиум в кариерата, всичките през този сезон.

Челната шестица бе допълнена от австрийците Щефан Бабински, Винсент Крихмайр и Лукас Фойерщайн.

С победата си Одермат увеличи преднината си на върха в генералното класиране за Световната купа. Той вече има 1286 точки, с 213 повече от втория Килде. Трети е друг норвежец – Хенрик Кристоферсен, със 779 точки.

В класирането в дисциплината супергигантски слалом начело отново са Одермат и Килде с 440 и 392 точки съответно. Трети с 254 точки е Крихмайр.

- реклама -