Очите

Очите заминал за Истанбул с 24-годишна любовница

Димитър Желязков-Очите е бил в Истанбул заедно със своя любовница, която също е сред арестуваните и върнати в България лица. Момичето е на 24 години, като заедно с тях има и още една жена, чиято самоличност към момента не е ясна.

Освен общинаря и бившия депутат са задържани и двама шофьори

По информация на „Flagman“ това са Йовчо Делчев-шофьор на Бенчо Бенчев и Милко Бомбето, който возел несебърския бос Очите.

Неофициално адвокатите на Несрин Узун и Бенчев претендират, че клиентите им не са знаели, че Димитър Желязков е издирван в България, тъй като в Турция не четяли новини от страната ни. Общинският -съветник милионер бил на почивка в Гърция, но заминал за Истанбул на бизнес преговори. Двамата с бившия депутат имали бизнес с отглеждането и износ на жълто киви.

Бенчо Бенчев
Бенчо Бенчев

Пристигайки в Истанбул Очите поискал от познатите му да го приютят в хотела им. Вече се знае, че той е влязъл в Турция през Гърция с автомобил, регистриран на фирма на Бенчев.

„Това, което е установено към момента, е, че лидерът на тази група на 3 август в 19.09 ч. е минал от Гърция в Турция. Тоест, няколко часа след издаването на европейската заповед за арест той преминава границата на ГКПП „Ипсала“ и влиза в Турция с лек автомобил, който е на фирма, чийто управител и собственик е общински съветник от Бургас – Бенчо Бенчев. Задържан е в малките часове на деня в събота в стая, като всички стаи, в които са задържани лицата, са регистрирани на общинския съветник плюс още едно лице. Желязков не е бил регистриран в тези стаи, което е съвсем умишлено“, коментира днес шефа на спецпрокуратурата Иван Гешев.

- реклама -