Очакват се по-строги ограничения в Англия

Четирите части на Обединеното кралство подкрепиха плановете да разрешат събиране на до три домакинства „за малък брой дни“ по Коледа.

Премиерът Борис Джонсън трябва да представи днес по-строга тристепенна система за Англия – която ще бъде въведена след края на настоящата карантина на 2 декември.

Очаква се времето за затваряне на кръчми и ресторанти в 22:00 часа да бъде удължено.

Работата по финализиране на договореностите за ограниченията на територията на цялата страна през тази Коледа продължава.

Един от вариантите, който беше обсъден на срещите този уикенд, беше, че на три домакинства може да бъде позволено да се срещат до пет дни по празниците, съобщи заместник-политическият редактор на Би Би Си Вики Йънг.

Джонсън ще разкаже подробно засилената диференцирана система в изявление пред Камарата на общините днес, а на всеки регион на Англия ще бъде разяснено каква степен на строгост ще имат мерките след края на карантината.

Премиерът също се надяваше да обяви договорености за коледния период в понеделник, но това се отлага поне до вторник, за се даде нужното време на шотландския и уелския кабинет да се съгласят с плановете.

Службата към кабинета заяви, че въпреки постигнатите за сега договорености между министри от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, обществеността ще бъде посъветвана да „остане предпазлива“ и че „където е възможно хората трябва да избягват пътуванията и да минимизират социалните си контакти“.

- реклама -