Очакват 60% от туристите в зимните курорти да са българи

Очакват 60% от туристите в зимните курорти да са българи. Това прогнозора служебният министър на туризма Илин Димитров.

Очакванията са през този зимен туристически сезон

българите да бъдат 60% от всички туристи, прогнозора служебният министър на туризма Илин Димитров в ефира на Националната телевизия.

По негови думи между 5 и 10% по-добър сезон

тази година, в сравнение са миналата. Факторите, които предопределят това твърдение са няколко. На първо място е фактът, че сме успели да задържим много

добро съотношение между цена и качество.

„В момента курортите в Европа поскъпват много, а ние задържахме цените на лифт картите и цените на услугите“, посочи министърът на туризма, цитиран от БНР.

Илин Димитров възлага и много надежди

на Световната купа в Банско, която ще бъде гледана от милиони хора, да бъде добра реклама за страната. Курортът иска да стане „зелен“ – ще бъдат купени електромобили и се строи

частно летище за малки самолети, обясни той.

„Пампорово се превръща в почти целогодишна дестинация, хотелите работят и лятото, така запазват и служителите си и качеството си, каза Илин Димитров.

„Боровец е близо до София, където ходят много софиянци, така че зимните ни курорти се развиват много добре, смята министърът на туризма.

Всички медии говорят позитивно за България

и за Белоградчишките скали, каза Илин Димитров по повод реакциите след като най-богатият човек в света Илон Мъск сподели и коментира  публикация, изобразяваща природния феномен.

- реклама -