ВМРО, НФСБ, КОД, преговори, избори

Очаква се ВМРО, НФСБ и КОД да започнат преговори за общо явяване на изборите

Днес се очаква да започнат преговори между партиите в патриотичното пространство за общо явяване на следващите парламентарни избори.

Разговори ще се водят между ВМРО, НФСБ и партия КОД.

Миналата седмица лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди, че от 10 май ще започнат разговори за общо явяване на предсрочните парламентарни избори с партията на Валери Симеонов НФСБ и формацията на Петър Москов КОД.

„Валери Симеонов, с него контактите не са прекъсвани никога и отношенията са запазени, въпреки че се явявахме различно на изборите. Но с Волен Сидеров контакти не сме поддържали повече от една година, а и не виждам смисъл – човекът, който е основната причина за торпилиране на коалиция „Обединени патриоти“ – той буквално на втория месец започна да плюе колегата си Симеонов. Няма смисъл да се повтаря едно и също.“

За общо явяване на предстоящия вот призова и Валери Симеонов. Той се обяви против действията на „новите улични диктатори“ и „опитите за подчиняване на правосъдната система“.

На 4 април бившите коалиционни партньори от „Обединени патриоти“ ВМРО и „Атака“ се явиха поотделно, а НФСБ в коалиция с „Воля“. Всички те останаха извън 45-ия парламент.

- реклама -