Очаква се 7% ръст на туристите в Банско тази година

Сигурна съм, че този зимен сезон в Банско ще бъде много успешен, като очакваме най- малко 7% ръст. Това каза по време на откриването на зимния сезон 2016/17 г. в Банско министърът на туризма в оставка Николина Ангелкова.

По думите й за миналата година Банско е на първо място по брой на чужденци, които са посетили курорта, както и по брой нощувки.

Смятам, че тази година ще имате още повече постижения от миналата и ще имаме успехи, най- малко със 7% ръст. Днес стартирахме и онлайн приложението за ски пистите, така че всеки един от вас през нашия сайт ще може да види в реално време пистите по степен на сложност, релефа, така че да може да карате спокойно и приятно”, обясни Ангелкова. Т

я подчерта, че условията, които предлага Банско са перфектни за това. „Това, че всяка година с нас има на откриването доказани шампиони в ските е изключително показателно за това колко високо е Банско и какво качеството на услугата се предлага тук. Предстоят годишните награди на Министерство на туризма. Надпреварата за най- добър ски курорт е много оспорвана. Сигурна съм, че предстоящия сезон ще бъде много успешен”, каза още Николина Ангелкова.

- реклама -