Refresh drink with thermometer, concept warm weather

Очаква ни горещ петък (Темепературите)

Очаква ни горещ петък – темепературите ще ударят рекордните 38 градуса на места. Днес ще бъде слънчево, а след обяд – и горещо. Това съобщават от НИМХ.

Ще духа слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 33 и 38 градуса. Атмосферното налягане е малко по-високо от сроденото за месеца и ще остане без съществена промяна.

Според месечната прогноза на метеоролозите слабо захлаждане с превалявания и прегърмявания ще има на 22 и 23 юли с по-нестабилно време, когато в следобедните часове ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевици. Съществени заоблачавания ще има към 28 – 30 юли, когато ще превали с гръмотевици, с най-голяма вероятност по Черноморието.

В сравнение с юни нахлуванията на по-хладен въздух от северозапад ще намаляват, но въпреки това има голяма вероятност за проливни валежи и гръмотевични бури. Валежи над нормата за месеца ще има на места в Северна България и около планините.

Температурата на морската вода ще има стойности от 22 до 24 градуса. Рядко водата може да се затопли до 26, 27 градуса, а край Бургас през юли са измерени дори 29 градуса.

Още по темата:

- реклама -