Цачева
Цецка Цачева

Обявяват кандидат-президента на ГЕРБ не по-рано от края на лятото

ГЕРБ ще обяви номинациите си за президент и вицепрезидент не по-рано от края на лятото. Това обяви пред bTV председателят на парламента Цецка Цачева.

„Качествата на тази двойка, добре разпознаваема, няма да налагат продължителна кампания“, допълни Цачева и отказа да уточни дали кандидат-президентът ще е мъж или жена.

„Винаги леко се засягам, когато ми се задават подобни въпроси. Какво като е жена? Ако е мъж, няма да коментираме, но започваме догадки: А може ли да е и жена? Защо да не може“, заяви Цачева.

Има възможност за вот 3 в 1 наесен, обясни председателката на Народното събрание. Това обаче нямало да са предсрочни парламентарни избори, а два референдума и вот за държавен глава.

Освен референдумът на Слави Трифонов, всички българи вероятно ще се произнесат и по референдума на Веселин Марешки, тъй като се очаква всеки момент от ГРАО да дойде проверка на подписката по неговата инициатива.

Цецка Цачева беше категорична, че част от въпросите в референдума на „Шоуто на Слави“ може би противоречат на Конституцията, но само Конституционният съд може да се произнесе по спорния казус.

- реклама -