Мирела Демирева

Обявиха десетката на Спортист на годината

Днес станаха ясни 10-те имена, които ще се борят за Спортист на годината. Организаторите на анкетата от Нове АД Холдинг обявиха списъка по азбучен ред. Името на победителя ще стане ясно на 20 декември, като церемонията ще се проведе в НДК от 20:00 ч.

В анкетата Спортист на годината своя вот дадоха 154 действащи спортни журналисти от общо 51 електронни и печатни медии.  Според гласуването им, в челната десетка попадат:

Александър Везенков, баскетбол

Боян Петров, алпинизъм

Григор Димитров, тенис на корт

Елица Янкова, борба

Ивет Лалова, лека атлетика

Кубрат Пулев, бокс

Мирела Демирева, лека атлетика

Радослав Янков, сноуборд

Станимира Петрова, бокс

Цветана Пиронкова, тенис на корт

Първото място при отборите ще бъде определено между Националния ансамбъл по художествена гимнастика, Национален отбор по хандбал (жени), ПФК Лудогорец,  и мъжкият национален отбор по волейбол. 

В категорията „Спортист с увреждания“ 2016 за първо място се съревновават (по азбучен ред) Денислав Коджабашев, тенис на маса и Ружди Ружди, лека атлетика.

Треньор на годината

На церемонията ще бъде връчена и традиционната награда на в. „Труд“ за Треньор на годината. Според 33-та анкета на изданието, петимата финалисти в класацията Треньор на годината са (по азбучен ред):

Георги Атанасов, сноуборд 

Георги Дерменджиев, футбол Лудогорец

Ина Ананиева, художествена гимнастика

Маркус Якобус ван Лювен,  лека атлетика

Петър Касабов, борба

Водещи на тазгодишните награди Спортист на годината ще бъдат най-бързата бяла жена на планетата – Ивет Лалова и легендарният капитан на българския национален отбор по волейбол Владо Николов.

- реклама -