Котките

Обявиха и четвърта дата за мюзикъла „Котките“

След като бяха разпродадени всички билети за планираните два спектакъла на „Котките“ в София, а след това и за третото извънредно представление, организаторите от “Арт БГ” обявиха и четвърта дата.

Така мюзикълът ще бъде представен в НДК на 11, 12, 13 и 14 май в зала 1 от 20:00 ч. Билетите вече са в продажба. Те са на цени от 65 до 125 лв., а ВИП местата струват 155 лв.

Постановката „Котките“, стартирала в Уест Енд Лондон и добила световна популярност на Бродуей, ще бъде един от централните акценти по случай 35-годишнината на Националния дворец на културата в рамките на пролетния фестивал Салон на изкуствата.

Котките

Оригиналният мюзикъл ще се играе за първи път в България.

За събитието у нас ще пристигнат 78 актьори в оригиналния състав на легендарния мюзикъл като част от 100-членния екип, с който пътуват и 27 сценични работници. Цели 7 камиона ще превозят до София пищния декор, атрактивни костюми и техника на грандиозната продукция.

Котките

„Котките“

Адаптация по романа на нобеловия лауреат Т.С. Елиът „Популярна книга за котките от Стария Опосум“, разтърсващият мюзикъл „Котките“ е резултат от виртуозен синтез между цели три изкуства: музика, танц и поезия, през погледа на гения Андрю Лойд Уебър, автор на може би всички най-известни мюзикъли и с това и пионер в жанра: „Фантомът от Операта“, „Исус Христос Суперзвезда“, „Евита“ и много други, издигнати в култ и играни по театралните сцени на пет континента.

„Котките“ са представени за първи път в емблематичния за популярния театър квартал Уест Енд в Лондон през далечната 1981 г., а през 1982 в същия творчески състав постановката стъпва на Бродуей.

Горещо приветствана едновременно от критиката и публиката, продукцията печели множество награди, между които за най-добър мюзикъл на името на Лорънс Оливие и Toni Awards.

Лондонската постановка се играе 21 поредни години, а тази на Бродуей – 18 години, с което и двете поставят рекорди по дълготрайност и актуалност.

Мюзикълът „Котките“ е преведен на над 20 езика, а през 1998 е преработен и във версия за телевизионен филм. 

- реклама -