Видин

Обявеният за мъртъв мъж от Сливен е в тежко състояние в реанимация

„Тежко остава състоянието на мъжа, който беше обявен за мъртъв в Сливен“. Това съобщи пред БТА д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по реанимация в областната болница, където е бил настанен пациентът.

72-годишният мъж е открит във вторник в дома му в безпомощно състояние, обявен е за мъртъв, издаден му е бил смъртен акт и е приет от погребална агенция. В агенцията са забелязали признаци на живот при мъжа и са потърсили съдействие от „Спешна помощ“.

В момента мъжът е в коматозно състояние, но вече реагира на волеви дразнения, опитва да отваря очи. Той е много слаб, с тежка хипогликемия, не се е хранил дълго време.“, информира  д-р Бянкова.  В деня преди инцидента е трябвало да постъпи в отделението по гастроентерология във Военната болница в Сливен.

Практиката при откриването на починал човек е да се образува досъдебно производство за убийство, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен Ваня Белева.

Въпреки че човекът не е мъртъв, проверката ще продължи в хода на образуваното вече производство. Тепърва ще се изясняват фактите, ще бъдат разпитани екипите на пожарната, полицията и „Спешна помощ“, които са били на адреса на мъжа.

Прокурор Белева уточни, че не е имала подобен случай в практиката си. Според нея вероятно се касае за нарушаване на служебните задължения и грешка на медицинския екип.

- реклама -