Обяд за 5 минути (РЕЦЕПТАТА)

Бързи наденички с яйца

Продукти:

наденички – 5 бр. сурови

лук – 2 глави кромид
чесън – 2 скилидки
домати – 800 г консерва млени
яйца – 6 бр.
захар – 1 ч.л.
сол – 1 ч.л.
черен пипер – 1 к.л.
босилек – 1 ч.л.
риган – 1 ч.л.
зехтин – 2 с.л.

Начин на приготвяне:

Нарежете наденичките на две-три парчета, при желание може да ги оставите цели, но тогава времето за готвене ще е по-дълго.

Почистете зеленчуците, лука нарежете на по едро, чесъна на дребно. Сложете зехтина в дълбок тиган и загрейте на котлона.

Запържете парчетата наденички за 5 минути до златисто.

Махнете от тигана и отцедете върху кухненска хартия.

Сложете в същия тиган лука и пържете до златисто, добавете чесъна, разбъркайте и гответе няколко секунди, като внимавате да не прегорите чесъна.

Сипете доматите, добавете лъжичка захар, сол, черен пипер, риган и босилек. Разбъркайте и гответе 10 минути на средна температура.

Накрая добавете наденичките, разбъркайте и махнете от котлона. Загрейте фурната на 180 градуса.

Вземете тавичка, изсипете сместа в нея и отгоре чукнете яйцата с разстояние едно от друго.

Печете аламинута до готовност на яйцата за около 5 мин.

Добър апетит!

- реклама -