Обвиняват шофьора, прегазил млада двойка на пешеходна пътека в София

Обвиняват шофьора, прегазил млада двойка на пешеходна пътека в София. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Адриан Антонов, който прегази Анна-Мария Милчева и Явор Стоянов на пешеходна пътека. Инцидентът стана на 8 май 2023 г. При сблъсъка загинаха 24-годишната жена и 22-годишният мъж.

18-годишното тогава момче било взело току-що книжка, нямаше следи от алкохол или наркотици в кръвта му. Вдигнал малко над 100 км/ч. След два месеца в ареста бе пуснат срещу подписка.

Обвинението се доказва от събраните в хода на разследването свидетелски показания, оглед на местопроизшествие, веществени доказателства, 11 броя експертизи, други писмени доказателствени средства и справки.

Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително заседание по делото.

Адриан Антонов е с наложена мярка „подписка”. Той беше задържан за постоянно в ареста и след това мярката му беше променена, защото е обвинен за престъпление по непредпазливост и по закон не може да бъде задържан повече от два месеца.

При гледането на мярката му за неотклонение в съдебната зала миналата година Антонов каза, че съжалява и изрази съболезнования към близките.

„Искам да изкажа съболезнования на двете семейства. Искам да кажа, че съжалявам”, каза в съда Антонов.  В съда стана ясно, че младежът свири на китара в Божия църква в България и няма завършен 12-и клас.

Още по темата:

- реклама -