Обвиняват полицай, че е зашлевил дете

Служител на бургаската дирекция на полицията удари шамари на дете в извънработно време. Инцидентът се случил в неделя следобед на площадка пред блока, в който живеел полицаят.

До саморазправата се стигнало, след като синът му се наранил, катерейки се по дърво по време на игра с други деца от комплекса, предава Нова телевизия.

Родителите на удареното дете са пуснали жалби до директора на Областната дирекция на МВР. Смятат да подадат и жалба в прокуратурата.

В неделя следобед деца, живеещи в блоковете в близост до тази площадка се уговорили да се съберат, за да разчистят клони, които бурята съборила. Кристиян се включил малко по-късно към групичката от около 10 деца.

Малко след идването си разбрал, че синът на полицейският служител се самонаранил, докато се катерел на едно от дърветата, разказва седмокласникът.

„Той се доближи до мен, аз се стреснах и той ми се разкрещя и ме пита дали аз съм го дразнил и ми удари два шамара.

Удари още две деца”, разказва удареният Кристиян Атанасов.

Кристиян веднага звъннал на баща си,че е получил плесници от непознат.Родителите му позвънили на телефон 112, на място дошъл патрулен автомобил.

Родителите на другите ударени деца не се оплакали

„Едно от децата каза, че познава въпросния човек, тъй като е приятел с неговия баща, и той е полицай във Второ районно управление в град Бургас.

Бях възмутен от цялата ситуация. Съответно взех сина ми и отидохме до Второ районно, където подадохме жалба срещу въпросния полицай”, заяви бащата на удареното дете Йордан Атанасов.

В понеделник семейството подало жалба до директора на Областната дирекция на МВР, извадили медицинско удостоверение на пострадалото дете и подготвят жалба до прокуратурата.

От МВР- Бургас съобщиха, че е започнала вътрешна проверка по разпореждане на директора на бургаската дирекция и ако бъдат установени нарушения – ще последва дисциплинарно наказание за техния служител.

„По принцип полицаите трябва да ни пазят, а не да нараняват гражданите”, посочва Кристиян.

„Аз не смятам, че подобен човек има място в редиците на МВР.

По принцип децата ги учим, че полицаите са хората, които пазят за реда и спокойствието. А в нашия случай се оказва, че полицай бие нашите деца”, твърди Йордан Атанасов.

- реклама -